Skip to main content
0

Bæredygtige huse

Hos Christian Panbo bygger vi bæredygtige huse, til gavn for dig og din familie samt for vores verden. På denne side kan du læse meget mere om de materialer vi bruger, og hvordan en bæredygtig bolig kan være energivenlig, og spare dig penge. Vi bygger bjælkehuse i træ efter dine boligdrømme, med fokus på kvalitet, energiforbrug og smukt design. Bæredygtighed, allergivenlighed og energivenlighed går hånd i hånd i vores byggerier, og I har mulighed for at tilvælge de løsninger der passer til lige præcis jeres behov. Dette kan I læse mere om længere nede på siden.

I er også altid velkomne til at tage et kig på vores referencer. Her kan I både få inspiration til jeres drømmebolig, samt få et godt overblik over økonomi, bæredygtighed og energiforbrug. Har I spørgsmål, kan I altid kontakte os.

Bæredygtige materialer

Vi bruger bæredygtige byggematerialer til vores miljøvenlige huse. Vi forsøger gennem hele byggeriet at bruge bæredygtige materialer, fra fundament til tagkonstruktion og indvendigt i boligen. Nedenfor kan du læse mere om nogle af de materialer vi bruger i et miljøvenligt hus.

Træfiberisolering

Træfiberisolering bruges mellem ydervæggene i bjælker, samt indervæggene. De supplerer yderbjælkernes 7 centimeter, og sikrer at boligen er lun året rundt. Isoleringen er med til at holde temperaturen stabil, så det hverken er koldt om vinteren, eller for varmt om sommeren.

Vores træfiberisolering kommer fra steder med stramme regler om skovbrug, så det er med til at reducere CO2 aftrykket. Det er desuden lydhæmmende.

Sandspartling

Sandspartling er en almindelig metode der bruges til at spartle vægge med. Vi bruger en bæredygtig spartelmasse, der fungerer godt med de andre materialer i boligen, og er med til at give et glat og fejlfrit resultat på dine indervægge. Derudover gør sandspartling det også muligt for boligen at ånde, så indeklimaet fortsætter med at være rigtig godt.

Hvorfor bygge bæredygtigt?

Fremtidens byggerier vil være mere bæredygtige, og have fokus på besparelse af ressourcer og energieffektivitet. Men der kan også være personlige gevinster ved at bygge bæredygtigt. Blandt andet kan brugen af allergivenlige materialer være med til at mindske symptomer hos allergikere og astmatikere, mens det også er med til at give et godt indeklima, der virker let og lunt. Bæredygtige materialer i høj kvalitet holder i mange år, og holder derved udgifter til udskiftning nede. 

Hvis du har drømme om at bygge en bæredygtig bolig, er du mere end velkommen til at kontakte Christian Panbo. Vi kan både komme med kyndig vejledning og gode råd til selvbyg, eller tage os af selve byggeriet. Når du bygger din nye bolig i samarbejde med os, har du mulighed for at vælge langt de fleste detaljer og materialer. Du har mange muligheder indenfor vinduer, træsorter, klinker, lofter, tag og meget andet. Vi sikrer at materialerne er i højeste kvalitet, så du skal blot koncentrere dig om at vælge.

Fordele

Der er mange fordele ved at bygge et hus i træ. En af disse er det sunde indeklima. Dette stammer blandt andet fra at et bjælkehus aldrig har været vådt indvendigt, på samme måde som et hus i mursten og beton. Huset beskyttes også af brede udhæng, der er med til at holde ydervæggene tørre.

En anden fordel ved at bygge et bjælkehus er den korte konstruktionstid. Det tager typisk fire måneder fra første spadestik, til et hus er indflytningsklart.

Derudover har træhuse en god holdbarhed. Både på grund af bjælkerne der stammer fra bæredygtig træfældning i Lapland, men også fordi der ikke bruges søm og skruer på boligens yderside. Fugt kan ikke trænge ind i træet gennem skruer og søm, og derfor nedbrydes træet ikke indefra, men beskyttes af træets naturlige konstruktion.

Energiforbruget er ligeledes minimalt. Dette er først og fremmest på grund af bjælkernes tykkelse på cirka 7 centimeter, sammen med isolering af træfiber, der tætner og holder boligen lun.

Et bæredygtigt byggeri fra Christian Panbo kan også foregå som selvbyg eller medbyg, hvor du selv er med til at konstruere din nye bolig. Med til dette fører en udførlig vejledning, og vi er altid kun et opkald væk, hvis du får brug for hjælp. Ved at vælge denne løsning er der rigtig mange penge at spare.

Energivenligt byggeri

Et bæredygtigt hus er en drøm for mange nybyggere. Men udover bæredygtighed er der også stor fokus på, hvordan man kan mindske eller udnytte sit energiforbrug bedst muligt. Dette har vi også en række løsninger på. Vi kan endda være med til at gøre din nye bolig CO2 neutral.

Hvad er et CO2 neutralt byggeri? Der er forskel på om dit hus er energivenligt, eller CO2 neutralt. Når noget er CO2 neutralt, betyder det, at det ikke yder større skade på miljøet når det afbrændes, end hvis det var blevet nedbrudt under naturlige omstændigheder. Et eksempel kan være at man bruger træer der har omdannet så meget CO2 til O2 inden det afbrændes, at det mindst “går i nul”. Energivenligt kan betyde, at man vælger at bygge med materialer der er bedre for miljøet, end hvis man havde valgt et andet og mere miljøskadende materiale. Hos Christian Panbo forsøger vi altid at finde de bedst egnede produkter til vores byggerier, der samtidig er energi- og miljøvenlige.

Tæthed og opvarmning

Vores bjælkehuse er kendt for deres tæthed. Dette er en kæmpe gevinst på varmeregningen, fordi det er let og hurtigt at varme vores huse op. Den høje tæthed kommer fra materialer i høj kvalitet samt godt håndværk, mens huset stadig har mulighed for at “ånde”, hvilket sikrer et godt indeklima.

Genbrug af regnvand

Et bæredygtigt byggeri kan understøttes af forskellige løsninger til genanvendelse af regnvand samt opvarmning. Du kan kontakte os for at høre mere om disse løsninger. Hvis der er tale om en mindre bolig vil det til opvarmning med fuld gulvvarme oftest være nok med en varmepumpe, fordi huset holder sig selv lunt.

Bolig uden kemikalier og tilsætningsstoffer

Vi undgår at bruge skadelige kemikalier og unødvendige tilsætningsstoffer i vores byggerier. Vi understøtter blandt andet vores bæredygtighed ved at bruge økologisk kernetræ fra Lapland. Dette træ har ikke været udsat for gødning og andre midler under fremstilling der er unaturlige. Det betyder også, at træet ikke er behandlet med imprægnering og lignende behandlinger, der ikke er økologiske eller naturlige.

Selvom huset ikke er behandlet med skadelige kemikalier, kræver det ikke særlig meget vedligehold. Når I modtager bjælkerne, er de forhåndsbehandlede gennem vakuumimprægnering, hvilket vi selv gør på vores eget moderne anlæg. Derudover kan huset let efterbehandles når huset er samlet. Husene kan males efter dette, og jo mere farve huset får, des mindre behandling vil det kræve i fremtiden. Behandlingerne er med til at sikre at der ikke går råd, svamp og insekter i træet og er nødvendigt for at bevare den høje kvalitet.

Allergivenligt byggeri

Byggeri uden kemikalier og andre stoffer er også med til at gøre boligen allergivenlig. Med dette menes der, at allergikere og andre med luftvejsproblemer og lignende udfordringer kan have gavn af at bo i et træhus fra Christian Panbo. Dette understøttes af hvordan åndbarheden i materialerne er, der blandt andet er med til at give et godt indeklima der aldrig har været vådt eller fugtigt under opførsel. I er velkomne til at kontakte os, hvis I gerne vil vide mere om hvordan et bæredygtigt byggeri fra Christian Panbo kan gavne allergikere.

Om Christian Panbo

Hos Christian Panbo er vi specialister i at bygge bjælkehuse i træ i høj kvalitet og lækre materialer. Vores huse findes over hele Danmark og på Grønland samt andre lande i Europa. Hos Christian Panbo er der fokus på kvalitet og funktionalitet frem for tempo, og vi bygger både private boliger, for andelsboligforeninger, samt institutioner og erhvervsbyggerier.

Vi følger altid med udviklingen, og dette betyder at vi altid har bæredygtighed, økonomi, energiforbrug og byggetrends med i tankerne når vi bygger nye huse. Rundt omkring på vores hjemmeside kan I læse om alt fra referencer til typehuse, hvordan de vedligeholdelse og fordele ved bæredygtigt byggeri i træ.

 

Close Menu
  • da