Skip to main content
0

Hvordan finder jeg træhus priser?

 

Træhuspriser er afhængig af mange forskellige faktorer. Da vi bygger individuelt har vi ikke en færdig pris på de enkelte indretningsforslag

Prisen på det færdige træhus i bjælker er blandt andet afhængig af:

  • Hvilke installationer I vælger
  • Hvilke gulvbelægninger I vælger
  • Hvilket køkken-, bryggers-, badeværelsesinventar og hvidevarer, I vælger.
  • Om I vælger at opføre træhuset som selvbygmedbyg eller færdigbyg

Mød os for at få et bedre overblik over priserne
Efter drøftelse med jer kan vi opstille et budgetoverslag på lige netop det træhus, som I er interesseret i. Dette overslag kan give jer en ide om, hvorvidt det er muligt for jer at bygge drømmetræhuset i bjælker. Det er dog de konkrete underleverandørtilbud til træhuset, der tæller i sidste ende, ligesom jeres egen arbejdsindsats på forskellige felter i byggeriet har stor betydning.

Kontakt os for et budgetoverslag

Pris eksempel på et træhus fra Christian Panbo
Vi har udregnet et konkret eksempel på, hvad det færdige træhusforslag Granvang på 150 m2 koster opført i trekantområdet i 2015.

Pris på træhus

Hvis du ønsker at bygge et nyt hus, er et træhus en rigtig god idé. Et lavenergi-bjælkehus i gran fra Christian Panbo sparer dig penge på opvarmning og har et exceptionelt indeklima, der især er godt for astmatikere og allergikere. 

Det kan være dyrt at bygge nyt hus, både fordi der indgår mange forskellige ting i processen, og fordi du selvfølgelig gerne vil have opfyldt alle dine boligdrømme. På denne side kan du læse meget mere om processen hos Christian Panbo, og hvordan du selv kan være med til at sænke prisen på et træhus. 

Hvad skal du have med? 

Når du skal i gang med at bygge nyt hus, er der mange forskellige faktorer der skal overvejes, materialer der skal indkøbes og tilbehør der skal med. Vi kan klare mange af materialerne, men nogle ting skal du helt selv bestemme! Nedenfor kan du læse mere om nogle af de ting, der især kan påvirke prisen på det. Her er især fokus på materialer i gulvet, samt inventar og hvidevarer. 

Installationer

Ting som lysinstallationer findes i mange afskygninger. Det kan for eksempel være at du ønsker LED-spots i lofter, indbygget i skabe og lignende.

Det kan også være at du ønsker en brændeovn, jordvarmeanlæg eller minirensningsanlæg. Disse kan være med til hæve prisen på byggeriet, men kan spare jer penge på sigt. 

Inventar og hvidevarer

Ønsker du at spare penge, kan dette især gøres når du vælger inventar og hvidevarer. Elsker I at samles til madlavning i køkkenet, kan det sagtens betale sig at lave et større budget til hvidevarer i køkkenet, men foretrækker du frysepizza og take-away er dette et sted at spare. Det kan også være at I ønsker at koncentrere jer om badeværelset og få et badekar eller en spa, mens andre foretrækker et funktionelt bryggers med plads til vaskemaskine og tørretumbler. 

Gulvbelægning

Trægulv, klinker, beton eller tæppe. Der findes mange former for belægning til gulve, og de kan også variere meget i pris. Måske foretrækker du klinker der er lette at vedligeholde i hele huset, eller måske er du vild med et flot trægulv. Valget af gulvbelægning har en klar indflydelse på prisen af byggeriet, og derfor skal du også overveje hvilket gulv du kunne tænke dig, så du ved hvor meget det kommer til at fylde i budgettet. 

Andre omkostninger

Hos Christian Panbo kan vi tage os af det meste, men der er alligevel nogle ting, der tæller som andre omkostninger, og som skal udregnes ved siden af vores priseksempel. Nedenfor kan du se nogle eksempler på andre omkostninger, som du også skal budgettere med når du skal udregne prisen på et nyt træhus. 

Grund

Grunden er naturligvis en vigtig del af byggeriet. Måske har du allerede en grund og mangler blot huset, eller måske er du på udkig efter den helt rigtige grund. Grunde kan variere rigtig meget i pris. Grundens størrelse, beliggenhed og udformning kan have stor betydning for prisen. Grunde der ligger fredeligt, men som er tæt på for eksempel indkøb og skoler kan være dyre, mens grunde der ligger op ad større veje kan være billigere. Det kommer også meget an på hvilken kommune og by grunden ligger i. 

Vær også opmærksom på at grundens udformning kan koste dig når du skal i gang med at bygge. En plan grund med en god undergrund vil ikke kræve meget bearbejdning, mens en grund med bakker, sten og mange træer vil kræve mere bearbejdning, når du skal i gang med at bygge. 

Udendørsarealer

Ønsker du en have med en plan, grøn plæne, masser af blomsterbede og mange andre detaljer, skal du også afsætte plads i budgettet til at få en gartner eller landskabsarkitekt til at lave haven, med mindre du kan gøre det selv. Derudover skal der købes materialer som grus, flis, sand, sten og jord. 

Tilslutning af strøm, vand, varme

Tilslutning af for eksempel strøm og vand skal gøres af en VVS’er eller elektriker. Dette skal både gøres i løbet af byggeriet, men også når huset er klar til indflytning. Der kan være penge at spare ved at bruge det samme firma eller samme person gennem hele forløbet, så det kan være en god idé at lave en aftale på forhånd. 

Selvbyg, medbyg eller færdigbyg

Hos Christian Panbo kan du medvirke i byggeriet på tre forskellige måder – hvoraf du kan spare penge på to af dem. Du kan selv bygge dit hus. Vi sørger for at give en udførlig vejledning, og kommer med materialerne til dig, efterhånden som du skal bruge dem. Vi er klar på en hotline hvis du har brug for rådgivning, og vi kommer på førstedagen og er med til at sætte dig i gang med byggeriet. Hvis du ønsker en lav pris på et træhus, er dette den ideelle måde. Du kan også indgå i projektet gennem “medbyg”, hvor du selv er med til at bygge, sammen med Christian Panbo. Ønsker du blot at få nøglerne i hånden, har vi “færdigbyg”, hvor du modtager huset som nøglefærdigt. Så kan du flytte ind med det samme, helt uden tørretid. 

Prisudregning – eksempel 

Hos Christian Panbo har vi lavet et eksempel på en prisudregning, så du kan se hvad det kan koste at få et færdigbygget hus. Eksemplet findes på side 78-79 i vores katalog, hvor du også kan se alle de modeller vi tilbyder. Husk at du altid har mulighed for at sætte dit eget, personlige præg på huset, for eksempel hvis du ønsker en anden ruminddeling. Du kan få et hus på 150 kvadratmeter med fire værelser, bryggers og to badeværelser for under to millioner. Dertil kommer forskellige omkostninger til grund, elektriker og lignende. 

Kontakt os hvis du ønsker mere information om pris på træhus, priser på træsommerhuse, bjælkehuse og lignende. Vi vil gerne bruge vores erfaring til at give dig det mest præcise svar.  

Du kan også selv prøve at udfylde vores økonomiskema, ved at tilføje de omkostninger du allerede kender. Du kan sagtens bruge vores erfaringspriser fra kataloget. Hvis du ønsker at modtage vores fysiske katalog, kan du bestille det her.

Close Menu
  • da
  • de